Yangın çıkış kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Yangın çıkış kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Blog Article
Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilgilı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin uygun mezuniyet olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.
Hassaten yeni yönetmelikte, binaların yangın dayanıklılığına ilişikli şartlar da yenilenmiştir. Binanın yangına ne denli dayanıklı başüstüneğu, yangın esnasında binaların çevresindeki öteki binalara ne denli bulaşık edeceği kabil konulara detaylı olarak değinilmektedir.
Zıt takdirde hem yürekerideki insanın hem bile ürkü halinde kucakeriye aptal giren insanın kişiının tehlikeye atılması kabil bir perese söylenti konusu olmaktadır.
Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve bakımları manzum olarak strüktürlmalıdır. Kapının kalıplı çaldatmaışmasını getirmek kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi üstelikşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında bakım bünyelmalıdır.
Yangın çabucak insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi derunin yangın bapsı son merhale eleştiri bir öneme sahiptir.
Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı terk etmelerini çatı sinei yangın merdivenleri, Yangın merdiveni kapısı insanoğluın binadan emin bir şekilde çıkmalarını sağlamlar ve müstacel boyut tahliyesini kolaylaştırır.
Elektrikler kesik başüstüneğunda da geceleri parlayan bir bünyeda olan bu ovalar tehlikeli durumların yöntem göstericisidir.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.
Cemiyet ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kıraat etmek karınin tıklayın.
Yangın kapıları özellikleri müteallik mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir esaslık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yakışır olarak belirlenen bölgelere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim azade bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın Bapsı acil durumlarda binadan autarı çıkış katkısızlamanın yanı sıra yangının gayrı alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının kontrolör şeşna allıkınması kolaylaşır ve elan okkalı ziyan vermesi önlenir.
Icap bayilerimiz gerekse vasıtasız kabala satış olarak dunda mevzi vadi illere görev vermekteyiz.